ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MANTARLI TAVUKLU VOLOVAN

Mantarlı Tavuklu Volovan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Tavuklu Volovan Tarifi İçin malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 200 gr tavuk eti (göğüs)
  • 100 gr mantar
  • 4 dal maydanoz
  • 50 gr mayonez
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta sarısı

Mantarlı Tavuklu Volovan Nasıl Yapılır?

  • Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın.
  • Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın.
  • Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın.
  • Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın.

Farklı çeşitleri olarak sunulan ıspanaklı volovan veya kabaklı volovan tarifini de

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!