ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ GARNİTÜRLÜ TAVUK ŞİŞ

Garnitürlü Tavuk Şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Garnitürlü Tavuk Şiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs fileto 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 2

3 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Tuz

  • karabiber
  • pulbiber
  • kekikGarnitür için: 4 patates 3 soğan Yarım bardak su Yarım bardak sıvıyağ 1 çay kaşığı nane Tuz
  • karabiber

Garnitürlü Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, tuz, karabiber ve naneyi karıştırıp marinatı hazırlayın. Tavuk etlerini bu marinatın içinde 1-2 saat bekletin. 
Garnitürü hazırlamak için; patatesleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Teflon tavaya bir kat patates bir kat soğan şeklinde, aralarına tuz ve karabiber serperek döşeyin. En üste nane serpip su ve sıvıyağ gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. 
Tavuk etlerini marinatın içinden süzerek alın. Çöp şişlere zig-zag şeklinde geçirip ızgarada pişirin. Hazırladığınız garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : PÜF NOKTASI
Tavuk etinin daha yumuşak olması için marinatta bir gece bekletin.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!