ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ GARNİTÜRLÜ TAVUK ŞİŞ

GARNİTÜRLÜ TAVUK ŞİŞ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Garnitürlü tavuk şiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs fileto 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 2

3 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Tuz

  • karabiber
  • pulbiber
  • kekikGarnitür için: 4 patates 3 soğan Yarım bardak su Yarım bardak sıvıyağ 1 çay kaşığı nane Tuz
  • karabiber
Garnitürlü tavuk şiş Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, tuz, karabiber ve naneyi karıştırıp marinatı hazırlayın. Tavuk etlerini bu marinatın içinde 1-2 saat bekletin. 
Garnitürü hazırlamak için; patatesleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Teflon tavaya bir kat patates bir kat soğan şeklinde, aralarına tuz ve karabiber serperek döşeyin. En üste nane serpip su ve sıvıyağ gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. 
Tavuk etlerini marinatın içinden süzerek alın. Çöp şişlere zig-zag şeklinde geçirip ızgarada pişirin. Hazırladığınız garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
PÜF NOKTASI
Tavuk etinin daha yumuşak olması için marinatta bir gece bekletin.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.