ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA ELMALI TAVUK BAGET

Fırında Elmalı Tavuk Baget

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Elmalı Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 elma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • 8 tavuk baget
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı elma suyu

Üzeri için

  • Taze kekik

Fırında Elmalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Yarım ay dilimlediğiniz elma, piyazlık doğradığınız, soğan, ezdiğiniz sarımsak ve taze kekiği bir kasede karıştırıp bir fırın kabının tabanına yayın. Tavuk bagetlerin her yerine tuz karabiber serpip fırın kabına yerleştirin. Üzerine elma suyunu dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. İnce kıyılmış kekik dalları ile süsleyerek servis yapın. 

Dilerseniz, hafifliği ile bilinen yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!