ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ARPALI, TAVUK ETLİ VE MANTARLI RİSOTTO

Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gr arpa
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 250 ml su
  • 400 gr mantar
  • 1 litre sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • Parmesan peyniri
  • Frenk soğanı

Arpalı, Tavuk Etli Ve Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı rendeleyin ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. Arpaları ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
  • Suyu ekleyip çekinceye kadar karıştın. Mantar, kekik yaprakları ve tavuk suyunun ¾’ünü arpaya ekleyin ve sık sık karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Suyunu çektikçe gerektiği kadar tavuk suyu eklemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın.
  • Risottoyu servis tabağına alıp üzerine parmesan dilimleri ve Frenk soğanlarını serpiştirin. Bekletmeden servis yapın.

Göğüs eti yerine tavuk budu ile hazırlanan pratik mantarlı risotto tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!