ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ YOĞURTLU ŞİŞ KÖFTE

Yoğurtlu Şiş Köfte

Halep yöresinin özgün yemekleri arasında yer alan yoğurtlu şiş köfte, yüksek proteinli bir besindir. Genellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Hazırsanız, Halep usulü yoğurtlu şiş köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu Şiş Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dana ve kuzu kıyma karışımı
  • 3 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 5 küçük sade pide
  • 250 ml sıcak et suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 300 gr yoğurt
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Şiş Köfte Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince kıyıp suyunu iyice sıkın. Soğan suyunu bir kaba aldığınız kıymanın üzerine aktarın. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip yoğurun.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlayıp şişlere takın. Izgarada çevirerek pişirin. Pideleri ızgarada ısıtıp kare kare kesin.
  • Pide parçalarını tabağa dizin. Sıcak et suyunu pidelerin üzerine dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış tereyağının yarısını pidelerin üzerine gezdirin.
  • Kalan tereyağını pul biberle birlikte tekrar ısıtın. Yoğurdu iyice çırpıp pidelerin üzerine gezdirin. Tuz serpin. Pişen köfteleri yerleştirin. Tekrar tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.