ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ YOĞURTLU AKITMALI KÖFTE

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 600 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Akıtmalı harcı için

  • 200 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 50 gr ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Yemek için

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Nohudu geceden ıslatın. Akıtmalı harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp kendi yağında kavurun. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  • Tuz ve kırmızı toz biberle tatlandırıp tencereyi ocaktan alın. Ufalanmış ceviz içini ekleyip karıştırın. Köfte harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  • Bulgur, yağsız kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve yenibahar ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcının üçte birini ayırın.
  • Büyük olan parçadan kayısı büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verip içli köfte yapar gibi içini oyun. İçine cevizli harçtan ekleyip ağız kısmını kapatın.
  • Yuvarlayarak şekil verin. Kalan köfte harcından ise misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Misket köfteleri ve içi doldurulmuş köfteleri büyük bir süzgecin içine alın.
  • Süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri bu şekilde 20 dakika buharda pişirin.
  • Küçük parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini 5-6 bardak suyla birlikte bir tencereye alın. Su kaynadığında üzerinde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
  • Islatılmış nohut ve tuzu ekleyin. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurda yumurtayı ekleyip çırpın.
  • Tencereye alıp kısık ateşte hep aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. Nohutlu etin suyundan azar azar ekleyip karışımın ılınmasını sağlayın.
  • Karışımı nohutlu ete azar azar ekleyip karıştırın. Buharda pişirdiğiniz köfteleri ekleyip bir taşım pişirin. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ekleyip bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için pratik köfte tariflerine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!