ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ YOĞURTLU AKITMALI KÖFTE

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 600 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Akıtmalı harcı için

  • 200 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 50 gr ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Yemek için

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Nohudu geceden ıslatın. Akıtmalı harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp kendi yağında kavurun. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  • Tuz ve kırmızı toz biberle tatlandırıp tencereyi ocaktan alın. Ufalanmış ceviz içini ekleyip karıştırın. Köfte harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  • Bulgur, yağsız kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve yenibahar ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcının üçte birini ayırın.
  • Büyük olan parçadan kayısı büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verip içli köfte yapar gibi içini oyun. İçine cevizli harçtan ekleyip ağız kısmını kapatın.
  • Yuvarlayarak şekil verin. Kalan köfte harcından ise misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Misket köfteleri ve içi doldurulmuş köfteleri büyük bir süzgecin içine alın.
  • Süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri bu şekilde 20 dakika buharda pişirin.
  • Küçük parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini 5-6 bardak suyla birlikte bir tencereye alın. Su kaynadığında üzerinde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
  • Islatılmış nohut ve tuzu ekleyin. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurda yumurtayı ekleyip çırpın.
  • Tencereye alıp kısık ateşte hep aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. Nohutlu etin suyundan azar azar ekleyip karışımın ılınmasını sağlayın.
  • Karışımı nohutlu ete azar azar ekleyip karıştırın. Buharda pişirdiğiniz köfteleri ekleyip bir taşım pişirin. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ekleyip bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için pratik köfte tariflerine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.