Vegan Köfte
05 Mayıs 2025

Vegan Köfte Tarifi: Eğer sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, vegan köfte tarifi mükemmel bir seçenek! Hem pratik hem de besleyici olan bu vegan köfte tarifi, hem etseverler hem de vegan beslenenler için vazgeçilmez olacak. İçindeki nohut, mercimek ve baharatlarla, klasik köfte lezzetini bitkisel malzemelerle yeniden keşfedeceksiniz. Vegan köfteniz, zeytinyağlı mezeler, yeşillikler veya tahinli soslarla mükemmel bir uyum yakalayacak. Peki; vegan köfte nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Vegan Sandviç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon vegan köfte kaç kaloridir?

Bir porsiyon vegan köfte 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Köfte için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz 
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Gerekirse köfteyi bağlamak için 1 yemek kaşığı un veya yulaf unu
Vegan Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Mercimek ve nohutu mutfak robotuna alın ve pürüzsüz olmayacak şekilde çekin. Hafif taneli kalması kıvam açısından iyidir.
  2. Bir kaseye alın, üzerine soğan, sarımsak, salça, şişmiş bulgur, zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
  3. Maydanoz ve unu da ilave ederek tüm malzemeleri yoğurun. Harç ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hazırdır. Gerekirse biraz daha un veya galeta unu ekleyebilirsiniz.
  4. Elinizle yuvarlak köfte şekli verin.
  5. Dilerseniz fırında 180 derece’de 20-25 dakika pişirin ya da az yağda tavada her iki tarafını da kızartın.
  6. Vegan köfteler servise hazır yanında yeşillik salatası ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Vegan köfteleri lavaşın içine alıp taze yeşillikler, dilimlenmiş domates, salatalık turşusu ve tahinli yoğurt benzeri vegan soslarla birlikte dürüm şeklinde sunabilirsiniz.
  • Yanına közlenmiş biber, patlıcan, zeytin, domatesli kinoa veya bulgur salatası gibi mezeler ekleyerek şık bir Akdeniz tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Tam tahıllı sandviç ekmeği arasında vegan köfteleri roka, marul, avokado ve hardallı vegan sosla sunarak doyurucu bir öğle yemeğine dönüştürebilirsiniz.
  • Üzerine limonlu tahin sosu, zeytinyağlı nane-limon sosu veya vegan yoğurtlu sarımsak sosu gezdirerek hem sunumu hem tadı zenginleştirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Harcın ne çok kuru ne de çok sulu olması gerekir. Eğer fazla cıvıksa biraz daha un, galeta unu veya yulaf ekleyin. Fazla kuruysa birkaç damla zeytinyağı veya suyla nemlendirin.
  • Köfteleri kolayca şekillendirmek için elinizi hafifçe ıslatın ya da biraz zeytinyağı ile yağlayın.
  • Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirirseniz daha kolay şekil alır ve pişerken dağılmaz.
  • Fırında yapacaksanız yapışmaması için tepsiye yağlı kağıt serin. Dilerseniz üzerine fırçayla az zeytinyağı sürerek dışının daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kimyon, kararbiber, toz kırmızı biber, kekik gibi baharatlar vegan köfteye karakteristik tat verir. Acı seviyorsanız pul biber veya isot da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo