ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ REYHANLI KÖFTE

Reyhanlı köfte

Davetlerinizde yeni tatlara yer vererek sofranızda farklılık yaratın. Hazırsanız, reyhanlı köfte nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Reyhanlı köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dana veya koyun kıyma
  • 3 dilim ufalanmış ekmek içi
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı reyhan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 haşlanıp rendelenmiş pancar

Kızartmak için

  • 40 gr tereyağı

Reyhanlı köfte Nasıl Yapılır

  • Ekmek içlerini ufalayıp ıslatın. Birkaç dakika bekletin. Kıymayı ilave edin. Soğanı rendeleyin karışıma ekleyin.
  • Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice yoğurun. Elinizde şekillendirin. Tereyağını tavada eritin. Köftelerin her iki tarafını da kızartıp servis yapın.
  • Pancarların kabuklarını bıçak yardımı ile kazıdıktan sonra haşlayıp rendeleyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.