ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ PATLICANLI MEKİK KÖFTE

Patlıcanlı Mekik Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Mekik Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • Çeyrek paket margarin
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 3 domates
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon 

İç malzemesi:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 patlıcan
  • 1 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tuz

Patlıcanlı Mekik Köfte Nasıl Yapılır?

  • Soğanları rendeleyin, maydanozu kıyın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, maydanoz, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
  • Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırarak oval şekil verin. Her birinin orta kısmını çukurlaştırıp mekik şekline getirin.
  • Fırın tepsisini biraz margarinle yağlayıp köfteleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için hemen limonlu suya atın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
  • 1 kaşık margarini tavada eritip unu pembeleştirin. Patlıcan püresini ilave edip tuz serpin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin, ateşten alın.
  • Patlıcan püresini tepsideki köftelerin içine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve köftelerin etrafına yayın. Kalan margarini ve bir tutam tuzu ekleyip tekrar fırına verin.
  • Domatesler sos halini alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!