ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ MARAŞ KÖFTESİ

Maraş Köftesi

Maraş'ın meşhur lezzeti olan Maraş köftesi; patlıcan, domates ve biber ile birlikte servis edilir. Genellikle uzun şiş çubukları sunum için kullanılır. Hazırsanız, Maraş köftesi nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maraş Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • Yarım kg patlıcan
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 300 gr domates
  • 250 gr sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Su

Maraş Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, kimyon ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Patlıcanların kabuğunu soyup halka dilimler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletip suyunu süzün.
  • Patlıcan dilimlerini ayçiçek yağında kızartın. Aynı tencerede köfteleri de kızartın. Başka bir tavaya kızarttığınız köfteleri dizin.
  • Üzerine kızartılmış patlıcan dilimi, bir dilim domates, bir parça biber ekledikten sonra kürdan yardımıyla tutturun.
  • Köfte ve patlıcanları kızarttığınız yağa salça ve su ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökerek 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Maraş köftesini pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!