ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ MANTARLI BATON KÖFTE

Mantarlı Baton Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Baton Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 300 gr kültür mantarı
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 5 taze soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Mantarlı Baton Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kimyon, taze soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip iyice yoğurun.
  • Mantarları ufak doğrayarak kalan yağ ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Soğuduktan sonra kıymaya ekleyip karıştırın.
  • Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kıyma karışımını içine bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!