Mantarlı Baton Köfte

Mantarlı Baton Köfte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Baton Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 300 gr kültür mantarı
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 5 taze soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Mantarlı Baton Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kimyon, taze soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip iyice yoğurun.
  2. Mantarları ufak doğrayarak kalan yağ ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Soğuduktan sonra kıymaya ekleyip karıştırın.
  3. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kıyma karışımını içine bastırarak yerleştirin.
  4. Üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo