ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ VE YOĞURTLU KEBAP

Köfteli ve yoğurtlu kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli ve yoğurtlu kebap tarifi için malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 demet maydanoz
  • 5 tırnak pide
  • 2 su bardağı et suyu
  • 6.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber

Köfteli ve yoğurtlu kebap Nasıl Yapılır

Kıymayı büyük bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan iri parçalar kopararak parmak inceliğinde uzun köfteler hazırlayın. Tahta şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her yanı kızarana kadar pişirin. Pideleri fırında 5 dakika ısıtıp doğrama tahtasında kare şeklinde doğrayın. Servis yapacağınız tabağa pideleri alın. Üzerine sıcak et suyu gezdirin. Tereyağının yarısını tavada kızdırın ve pidelerin üzerine dökün. Yoğurdu çırparak pidelerin üzerine yayın. Köfteleri şişten çıkararak pidelerin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağına pul biber ekleyerek tavada kızdırın. Köftelerin üzerine dökün. Tarçın serpip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:25:48

çok lezzetli

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.