ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ VE YOĞURTLU KEBAP

Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu kebap, genellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde tüketilen bir yemektir. Şiş kebap olarak hazırlanan bu yemek, yoğurt sosu ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, ev yapımı köfteli ve yoğurtlu kebap tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 demet maydanoz
  • 5 tırnak pide
  • 2 su bardağı et suyu
  • 6.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber

Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı büyük bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz harçtan iri parçalar kopararak parmak inceliğinde uzun köfteler hazırlayın. Tahta şişlere geçirin.
  • Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her yanı kızarana kadar pişirin. Pideleri fırında 5 dakika ısıtıp doğrama tahtasında kare şeklinde doğrayın.
  • Servis yapacağınız tabağa pideleri alın. Üzerine sıcak et suyu gezdirin. Tereyağının yarısını tavada kızdırın ve pidelerin üzerine dökün.
  • Yoğurdu çırparak pidelerin üzerine yayın. Köfteleri şişten çıkararak pidelerin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağına pul biber ekleyerek tavada kızdırın.
  • Köftelerin üzerine dökün. Tarçın serpip servis yapın.

Özel sosla hazırlanan yoğurtlu kebap tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!