ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ ŞEHRİYE GÜVECİ

Köfteli Şehriye Güveci

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli Şehriye Güveci Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr köftelik dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı

Pilavı için

  • 4 su bardağı arpa şehriye
  • 1 soğan
  • 4 sivri biber
  • 30 gr tereyağı
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı sıcak su

Köfteli Şehriye Güveci Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini bir kaba alarak iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp yassılaştırın. Tavada yağı kızdırın ve köfteleri kızartın.
  • Pilavı hazırlamak için arpa şehriyeyi zeytinyağında rengi değişene kadar kavurun.
  • Tereyağı, ince doğranmış soğan, doğranmış biber, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ve salçayı ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişirme kabına pilavı yayın ve kızarmış olan köfteleri üzerine dizin. Dilim domatesleri köftelerin arasına dizerek üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!