ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ ŞEHRİYE GÜVECİ

Köfteli şehriye güveci

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli şehriye güveci tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr köftelik dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı

Pilavı için

  • 4 su bardağı arpa şehriye
  • 1 soğan
  • 4 sivri biber
  • 30 gr tereyağı
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı sıcak su

Köfteli şehriye güveci Nasıl Yapılır

Köfte malzemelerini bir kaba alarak iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp yassılaştırın. Tavada yağı kızdırın ve köfteleri kızartın. Pilavı hazırlamak için arpa şehriyeyi zeytinyağında rengi değişene kadar kavurun. Tereyağı, ince doğranmış soğan, doğranmış biber, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ve salçayı ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme kabına pilavı yayın ve kızarmış olan köfteleri üzerine dizin. Dilim domatesleri köftelerin arasına dizerek üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.