Köfteli Patlıcan Kebap

Köfteli Patlıcan Kebap
18 Eylül 2020

Patlıcan, kaşar peyniri, köfte ve domates sosu ile hazırlanan köfteli kebap, en lezzetli ana yemekler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, köfteli patlıcan kebap nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köfteli Patlıcan Kebap için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 bostan patlıcanı
  • 3 domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş
  • Kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Köfte için

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2~3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Domatesli sos için

  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Köfteli Patlıcan Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Davetlerinizde hazırladığınız tariflerle farklılık yaratın. Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin.
  2. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında daire şeklinde dilimleyin ve limonlu tuzlu suda 30 dakika bekletin.
  3. Köfteleri patlıcan büyüklüğünde daire şeklinde hazırlayın. Yağı tavada ısıtın. Sırayla önce patlıcanları ardından köfteleri hafif kızartın.
  4. Domatesleri de patlıcan gibi 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine 1 dilim patlıcan, üzerine köfte, 1 dilim domates yerleştirin.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. Domatesli sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın ve fırın kabına aktarın.
  6. Fırın tepsisini önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Kalp sağlığına iyi gelmesiyle bilinen klasik patlıcan kebap tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo