ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KIRKAĞAÇ KÖFTESİ

Kırkağaç Köftesi

Yöresel yemekler arasında yer alan Kırkağaç köftesi, ismini Manisa'nın Kırkağaç ilçesinden almıştır. Genellikle yoğurt ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, Kırkağaç köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırkağaç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yoğurt

Kırkağaç Köftesi Nasıl Yapılır?

Az yağlı kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ufalanmış bayat ekmek içi, karabiber ve tuzu derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirip servis yapın.

Elazığ usulü harput köftesini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!