ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KAPARİLİ KÖFTE

Kaparili Köfte

Kapari, dikenli bir bitkidir. Genellikle sos olarak kullanılan bu besin, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. Hazırsanız, kaparili köfte nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaparili Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dijon tipi hardal
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 2 çay kaşığı ufalanmış adaçayı
  • 2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Tereyağı

Servis için

  • 4 patates
  • Zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-7 dal maydanoz

Kaparili Köfte Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Hardal, kapari, ufalanmış adaçayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Tereyağını tavada eritin. Köftelerin her iki tarafını da kızartın.
  • Patatesleri soyup ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağında kızartın. Tereyağını çatalla ezin. Kıyılmış sarımsak ve maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp rulo yapın ve folyoya sarıp dondurun.
  • Servis yaparken patatesleri tabağa yerleştirin. Üzerine köfteleri alıp en üste bir parça tereyağı yerleştirip servis yapın.

Püf Noktası: Patatesleri yağda kızartmak yerine fırında da kızartabilirsiniz. İnce dilimlenmiş patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!