Ispanak dolgulu köfte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ispanak dolgulu köfte tarifi için malzemeler
Köftesi için
- 600 g kıyma
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı ekmek kırıntısı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Yenibahar
Dolgusu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet kuzu ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme peynir
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- Tuz
- Karabiber
Pane için
- Un
- Yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Servis için
- Süzme yoğurt
- Kırmızı pul biber
Ispanak dolgulu köfte Nasıl Yapılır
Köfte için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kasede yoğurun. Dolgusu için, ıspanakların damarlı kısımlarını alıp, çok ince kıyın. Tereyağını eritin ve ıspanakları ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Streç filmi tezgaha açın ve üzerine kıymalı harçtan iri bir parça alıp elinizle bastırın. Üzerine bir kaşık yardımıyla ıspanaklı harçtan yayın ve köfteyi rulo şeklinde kapatın. Elinizle hafif bastırıp hafif yassılaştırın. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Ispanak dolgulu köftelerinizi servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı çırpılmışsüzme yoğurt koyup kırmızı pul biber serpin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!