ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İHBEYŞİ

İhbeyşi

Bulgur, kıyma ve baharatlarla hazırlanan ihbeyşi, Adana yöresine ait bir yemektir. Hazırsanız, Adana usulü ihbeyşi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İhbeyşi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuzu kıyma
  • 7 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 gr tereyağı
  • 5 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 diş kıyılmış sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İhbeyşi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  • Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve 1 bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İhbeyşiyi, örgülü pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!