ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ IHBEYŞİ

Ihbeyşi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ihbeyşi tarifi için malzemeler

  • 250 gr kuzu kıyma
  • 7 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 gr tereyağı
  • 5 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 diş kıyılmış sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Ihbeyşi Nasıl Yapılır

Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve 1 bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Örgülü pilav tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.