Ihbeyşi

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ihbeyşi tarifi için malzemeler
- 250 gr kuzu kıyma
- 7 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 30 gr tereyağı
- 5 arpacık soğanı
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5 diş kıyılmış sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Ihbeyşi Nasıl Yapılır
Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve 1 bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!