ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ HIRTLAMA KÖFTE

Hırtlama Köfte

Ana malzemeleri kıyma ve mısır unu olan hırtlama köfte, az bilinen özgün lezzetlerdendir. Gelin, sofralarınıza çok yakışacak hırtlama köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hırtlama Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Hırtlama Köfte Nasıl Yapılır?

Kıymayı büyük bir kaseye alın. Yarım bardak mısır unu, kekik ve tuzu ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar koparıp küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Kalan mısır ununu başka bir kaba alın ve köfteleri içine ekleyin. Kuru bir süzgece alarak unun fazlasını silkeleyin. Tereyağını tavada kızdırın ve köfteleri kızartın. Servis yapın.

Hırtlama köfteyi sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!