Hırtlama Köfte

Hırtlama Köfte
18 Eylül 2020

Ana malzemeleri kıyma ve mısır unu olan hırtlama köfte, az bilinen özgün lezzetlerdendir. Gelin, sofralarınıza çok yakışacak hırtlama köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hırtlama Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Hırtlama Köfte

Nasıl Yapılır

Kıymayı büyük bir kaseye alın. Yarım bardak mısır unu, kekik ve tuzu ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar koparıp küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Kalan mısır ununu başka bir kaba alın ve köfteleri içine ekleyin. Kuru bir süzgece alarak unun fazlasını silkeleyin. Tereyağını tavada kızdırın ve köfteleri kızartın. Servis yapın.

Hırtlama köfteyi sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo