ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ HANIM PARMAĞI

Hanım parmağı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hanım parmağı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ufalanmış taze ekmek içi
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Hanım parmağı Nasıl Yapılır

  • Soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. 
  • Kaşar peyniri, soğan, yumurta sarısı, taze ekmek içi, maydanoz, hardal, tuz, kekik ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
  • Bayat ekmek içini robattan geçirin. Yumurta akını bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın.
  • Köfteleri önce una, sonra yumurta akına son olarak galeta ununa bulayıp kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.