ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ HANIM PARMAĞI

Hanım Parmağı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hanım Parmağı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ufalanmış taze ekmek içi
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Hanım Parmağı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. 
  • Kaşar peyniri, soğan, yumurta sarısı, taze ekmek içi, maydanoz, hardal, tuz, kekik ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
  • Bayat ekmek içini robattan geçirin. Yumurta akını bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın.
  • Köfteleri önce una, sonra yumurta akına son olarak galeta ununa bulayıp kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!