Hanım Parmağı

Hanım Parmağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hanım Parmağı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ufalanmış taze ekmek içi
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
Hanım Parmağı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. 
  2. Kaşar peyniri, soğan, yumurta sarısı, taze ekmek içi, maydanoz, hardal, tuz, kekik ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
  3. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
  4. Bayat ekmek içini robattan geçirin. Yumurta akını bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın.
  5. Köfteleri önce una, sonra yumurta akına son olarak galeta ununa bulayıp kızartın.
  6. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo