ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ FIRINDA EKMEKLİ KÖFTE

Fırında Ekmekli Köfte

Fırında ekmekli köfte

Ekmekli köfteler, kalabalık sofraların ve açık büfelerin en lezzetli yemeklerinden biridir. Hazırlanan köfteler, küçük ekmek dilimleri ile birlikte sunulur. Üst kısmına tat vermek için, bol malzemeli özel sos kullanılır. Hazırsanız, fırında ekmekli köfte nasıl yapılır sos için hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Ekmekli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köftesi için

  • 300 g kuzu kıyma (Köftelik)
  • 700 g dana kıyma (Köftelik)
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz acı biber
  • Tuz

Sosu için

  • 2 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ayrıca

  • 6 dilim kare tam buğday ekmeği
  • 6 dilim çedar peyniri

Fırında Ekmekli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Sosu için domatesleri rendeleyin. Zar şeklinde doğranmış ve közlenmiş kırmızı biberi, salçaları ve baharatıyla birlikte karıştırın.
  • Soğanı ve sarımsakları çok ince kıyıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ile kıyılmış kereviz sapını ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
  • Tencerenin kapağını kapatıp sos kıvamına gelene dek pişirin. Tereyağını ekleyin, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Köfte için kıymaları çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı ve kalan köfte malzemesini ekleyin. İyice yoğurup köfte harcı elde edin.
  • Köfte harcını 6 eşit parçaya ayırın, avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırarak kare şekli verin. Hazırladığınız köfteleri, iyice ısıtılmış ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş tavada kızartın. Daha sonra hazırladığınız sosun içine batırarak her tarafını soslayın.
  • Ekmekleri ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Köfteleri kare ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından alır almaz sıcaklığı geçmeden üzerlerine birer dilim çedar peyniri yerleştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis hasanpaşa köftesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!