ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ DATÇA BADEM KÖFTESİ

Datça Badem Köftesi

Ana malzemeleri kıyma, un ve badem olan Datça köftesi, Ege'nin en sevdilen lezzetleri arasındadır. Özellikle Muğla ve İzmir'de sık sık tüketilir. Hazırsanız, Datça badem köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Datça Badem Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyma
  • 250 gr ufalanmış taze badem içi
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Datça Badem Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içlerini suyla ıslatarak ufalayın. Kıymayı küçük kesilmiş domates, rendelenmiş soğan, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, un, yumurta, ekmek içi, badem, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun.
  • Yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Datça badem köftesini, yeşil pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!