ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ DATÇA BADEM KÖFTESİ

Datça badem köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Datça badem köftesi tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyma
  • 250 gr ufalanmış taze badem içi
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Datça badem köftesi Nasıl Yapılır

Ekmek içlerini suyla ıslatarak ufalayın. Kıymayı küçük kesilmiş domates, rendelenmiş soğan, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, un, yumurta, ekmek içi, badem, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeşil pilav tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.