Bol Baharatlı Köfte

Bol Baharatlı Köfte
18 Eylül 2020

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan köfte tarifleri, sebze ve kıyma ile hazırlanır. Hemen hemen her yörede tüketilen köfteler, farklı çeşitlerle sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, özel sosla harmanlanan bol baharatlı köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bol Baharatlı Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kıyma
  • 1 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 5~6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Birer tutam karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kremalı soğan sosu için
3 soğan
6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
200 ml krema
Tuz
Karabiber

Bol Baharatlı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı geniş bir kaba alın. İnce kıydığınız soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, biber salçası, su, tuz ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  2. Harçtan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  3. Kremalı soğan sosu için, soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında esmer şekerle beraber karamelize edin.
  4. Krema, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip pişirin. Köfteyle birlikte servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo