İlk kez Fransız mutfağında hazırlanan beşamel sos, dünyanın en meşhur sosları arasında yer alır. Genellikle et ve makarna tariflerinde kullanılır. Hazırsanız, beşamel soslu köfte nasıl yapılır görelim.
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın.
Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.