ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU KÖFTE

Beşamel Soslu Köfte

İlk kez Fransız mutfağında hazırlanan beşamel sos, dünyanın en meşhur sosları arasında yer alır. Genellikle et ve makarna tariflerinde kullanılır. Hazırsanız, beşamel soslu köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 taze patates
  • 6 çeri domates
  • Galeta unu

Köfte için

  • 400 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • kekik
  • Kimyon

Beşamel sos için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Beşamel Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  • Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayın.
  • Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın.
  • Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin.
  • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!