ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ARAP KÖFTESİ

Arap Köftesi

Et ve bulgur ile hazırlanan Arap köftesi, ülkemizde en çok Hatay ve çevresinde tüketilir. Genellikle cacık ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, nefis Arap köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arap Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr çiğ köftelik et
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 4 taze sarımsak
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Sarımsağı havanda ezin. Taze soğan ve maydanozu kıyın. Domatesi rendeleyip sarımsağı 1/3’ü ile birlikte tencereye alın. 5-6 dakika kavurup suyunu çektirin. Et, bulgur, soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağın 2/3’ünü bir kapta yoğurun. İrmik, yumurta ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Arada bir su ilave ederek yoğurun. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Süzgece dizip buharda 25 dakika pişirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Haşlanmış köfteleri tavaya ekleyip kızartın. Sarımsaklı domates sosuyla harmanlayıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.