ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ADIYAMAN KÖFTE

Adıyaman köfte

Adıyaman köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Adıyaman köfte tarifi için malzemeler

  • 600 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 5 orta boy domates
  • 1 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2diş sarımsak
  • Tuz

Adıyaman köfte Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları közleyin. Soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince doğrayın. Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcını 4 parçaya ayırın. Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin. Ortasına bütün olarak 1 adet patlıcanı yerleştirin, patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin. Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn.
  • Sosunu hazırlamak için biberi ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  • Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.