Adıyaman köfte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Adıyaman köfte tarifi için malzemeler
- 600 g orta yağlı kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber (Silme)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
- 5 orta boy domates
- 1 yeşil biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2diş sarımsak
- Tuz
Adıyaman köfte Nasıl Yapılır
- Patlıcanları közleyin. Soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince doğrayın. Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını 4 parçaya ayırın. Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin. Ortasına bütün olarak 1 adet patlıcanı yerleştirin, patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin. Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn.
- Sosunu hazırlamak için biberi ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
- Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!