ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TANDIR

Tandır

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tandır Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kuzu incik 2 havuç 1 soğan 3 mantar 2 domates 4-5 sivri biber 2-3 defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber 5 su bardağı su Yarım paket margarin Tuz

Tandır Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip verev halkalar halinde doğrayın. Soğanı irice kıyın.
Kuzu incikleri düdüklü tencereye dizip havuç, soğan ve defne yapraklarını ilave edin. Karabiber taneleri, tuz, su ve margarini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. 
Domatesleri halka halka dilimleyin, sivribiberleri ve mantarları temizleyin. Düdüklü tencereyi açın. Defne yapraklarını çıkarıp domates, mantar ve biberleri ekleyin. Etler suyunu çekip dibindeki yağla kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!