ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TANDIR

Tandır

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tandır tarifi için malzemeler

  • 6 kuzu incik 2 havuç 1 soğan 3 mantar 2 domates 4-5 sivri biber 2-3 defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber 5 su bardağı su Yarım paket margarin Tuz

Tandır Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip verev halkalar halinde doğrayın. Soğanı irice kıyın.
Kuzu incikleri düdüklü tencereye dizip havuç, soğan ve defne yapraklarını ilave edin. Karabiber taneleri, tuz, su ve margarini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. 
Domatesleri halka halka dilimleyin, sivribiberleri ve mantarları temizleyin. Düdüklü tencereyi açın. Defne yapraklarını çıkarıp domates, mantar ve biberleri ekleyin. Etler suyunu çekip dibindeki yağla kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:07

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.