ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ COLCANNON

Colcannon

Colcannon

İrlanda mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de colcannon'dur. Sebze püresi olarak da bilinen colcannon, patates, pırasa, lahana, kabak ve yeşil soğan ile hazırlanır. Genellikle sonbahar ve kış aylarında servis edilir. Özellikle Cadılar Bayramı menüsünün vazgeçilmezidir. Peki, evde colcannon nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, colcannon tarifi için detaylara geçebiliriz.

İrlanda mutfağından sodalı ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Colcannon Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet büyük patates
  • 3 adet pırasa (dilimlenmiş)
  • 1 adet lahana
  • 1 su bardağı soya sütü
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre)

Colcannon Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
  • Lahanaları da farklı bir tencereye koyun ve ortalama 15 dakika kaynatın.
  • Farklı bir tavanın içerisine dilimlenmiş pırasa ve soya sütünü ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Farklı bir kapta pırasa, soya sütü, karabiber, tuz ve hindistan cevizini karıştırın.
  • Üzerine lahanaları ekleyerek püre kıvamına getirin.
  • Daha sonra patatesleri de ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.
  • İsteğe göre kabak, yeşil soğan, krema gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Colcannon Kaç Kalori?

  • Colcannonun bir porsiyonu yaklaşık 120 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!