Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı

Bayram sofralarına renk katacak, davet sofralarının favorisi olacak nefis bir tarifle karşınızdayız. Tabanı patlıcan beğendisi, üzeri ise kuzu kuşbaşı ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından zengindir. Tabanındaki patlıcanlı beğendi, kuzu etinin tadını dengeler. Malzemeler hazırsa, Başak Öngel'den nefis beğendi yatağında kuzu kuşbaşı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak beğendili kuzu incik ve et paçası tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı Tarifi İçin malzemeler
Beğendi için:
- 4 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Et için:
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlara ufak delikler açalım ve 200 derecede fırının ızgara bölümünde veya ateşte közleyelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım ve unu kokusu çıkana dek kavuralım.
- Unun rengi altın sarısı olunca sütü ekleyelim ve topakları gidene dek karıştıralım.
- Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp ilave edelim.
- 3-4 dakika patlıcanları da kavurduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Et için ısınan kalın tabanlı bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı alıp kavuralım.
- 5 dakika kavurduktan sonra eti ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Salçanın kokusu çıkınca küçük küçük doğradığımız domatesleri ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve 40 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Tabağın zeminine beğendimizi yayalım ve üzerine etimizi ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR