ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ PATATESLİ VE SOĞANLI CİĞER KAVURMA DÜRÜM

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm

Patatesli ve soğanlı ciğer kavurma dürüm

Edirne'nin yöresel lezzeti olan ciğer kavurma, sade veya ekmekle birlikte servis edilir. Tarifte kuzu veya dana ciğeri kullanılır. Hazırsanız, Edirne usulü patatesli ve soğanlı ciğer kavurma nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy patates (Küp doğranmış)
  • 300 g dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 40 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım demet roka
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • 4 yaprak lavaş ekmeği

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine çıkarın. Zeytinyağını tavada ısıtıp ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, iri küpler halinde doğranmış biberi ve kıyılmış taze soğanı kavurup ocaktan alın.
  • İyice kurulanmış ciğerleri una bulayın. Tavanın içindeki yağa 2-3 yemek kaşığı daha zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.
  • Yağlar ısınınca unu silkelenmiş ciğerleri atıp kızartın. Süzgeç yardımıyla ciğerleri yağın içinden alın. Kenarda beklettiğiniz patatesli karışımla harmanlayın, tekrar temiz bir tavayla birlikte ocağın üzerine alın.
  • Karışımı ısıtıp, roka yaprakları ilave ettiğiniz lavaş ekmeklerin içine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.