ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAVADA USKUMRU

Tavada Uskumru

Tavada Uskumru

Uskumrugiller familyasına ait bir balık türü olan uskumru, Marmara Denizi'nde yaşar. Aynı zamanda Karadeniz ve Ege kıyılarında da görülebilir. Özellikle Aralık ayında çok lezzetli olan uskumru, protein bakımından çok zengindir. Omega 3 bakımından da zengin olan bu balık, beyin gelişimini destekler. Malzemeler hazırsa, tavada uskumru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Filetoları evde kendiniz çıkartmak istiyorsanız, balık fileto yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Fırında uskumru ve uskumru pilaki tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Uskumru Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet uskumru fileto
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Tavada Uskumru Nasıl Yapılır?

  • Balık filetoları güzelce yıkayın ve tuzlayın. Bir kabın içerisinde un ve mısır ununu ekleyerek karıştırın.
  • Tuzladığınız balıkları unlu karışıma bulayın.
  • Kalın tabanlı bir tavayı orta sıcaklıktaki ocağa yerleştirin. İnce bir tabaka zeytinyağı döküp tavayı sallayarak yağın her tarafa yayılmasını sağlayın. Balıkları tavaya dizip hızlı ateşte her iki yüzünü 2-3 dakika pişirin.
  • Tavada her iki yüzünü 2-3 dakika pişirdiğiniz balıkları fırın tepsisine dizin. 180-200 derece aralığında balığın büyüklüğüne göre pişirme işlemine devam edin.
  • Servis tabağına aldığınız balığın üzerine gerekiyorsa fırçayla zeytinyağı sürebilirsiniz. Fırında pişirme işlemlerinde balığın üzeri bazen kuru olabilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!