ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SÜTLÜ BİBERLİ LEVREK ŞİŞ

SÜTLÜ BİBERLİ LEVREK ŞİŞ

 Sütlü biberli levrek şiş
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü biberli levrek şiş tarifi için malzemeler
  • 4 fileto levrek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 esmer küp şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 8-10 çeri domates
  • 8-10 mini sarı biber(biberiye)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 defne yaprağı
  • 5-6 tane karabiber
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Tahta şiş
Sütlü biberli levrek şiş hazırlanışı

  • Levrek filetolarından uzunlamasına şeritler kesip fırın kabına dizin. Üzerine süt ilave edin ve kabın üzerini streç film ile kapatın. Balıkları serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin. Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın. Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün.
  • Kırmızı dolmalık biberi küp doğrayın. Süzülen balıkları elinizle rulo şeklinde sarın. Tahta şişlere sırasıyla bir rulo levrek bir parça biber, bir çeri domates ve bir mini sarı biber olacak şekilde dizin. Hazırladığınız levrek şişlerini fırın kabına alın. Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün.
  • Küp doğradığınız tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın. Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ekleyip, balıkların üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!