ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PARMESAN KASESİ VE FENER CARPACCİO

Parmesan Kasesi Ve Fener Carpaccio

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Parmesan Kasesi Ve Fener Carpaccio Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr fener balığı filetosu
  • 4 dal taze kekik
  • 4 dal fesleğen
  • 4 dal dereotu
  • 4 dal maydanoz
  • 1 limon
  • 100 gr Akdeniz yeşilliği
  • 30 gr toz parmesan
  • Deniz tuzu
  • Susamlı grissini

Parmesan Kasesi Ve Fener Carpaccio Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Balığı ayıklayın. Ufak doğranmış taze baharatlara ve deniz tuzuna bulayıp derin dondurucuda bekletin.

Kızgın tavada toz parmesanı çay tabağı büyüklüğünde ve 1 mm kalınlığında bir yüzü kavruluncaya kadar pişirin. Ters çevirip aynı genişlikte ters duran bir bardağın üzerine alın ve sertleşmesini bekleyin. Parmesan kasesinin içine Akdeniz yeşilliklerini yerleştirin.

Dondurucudaki balığı 1 mm'lik parçalar halinde ince kesin. Grissini ile süsleyip, salatayla birlikte servis yapın.

Fener balığı
Kıyılardan 500 m’ye kadar derinlerde yaşayan, boyları 2 m’ye erişebilen bir dip balığıdır. Pulsuz ve çıplak vücudunu kaplayan sıvı insan cildi için tehlikelidir. Mart - Ağustos arası derinlere inerek ürer. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ensülin ilacı ilk kez fener balığı pankreasından elde edilmiştir. Izgarası ve buğulaması yapılabilir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!