ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FENER KÜŞLEME

Fener küşleme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fener küşleme tarifi için malzemeler

  • 1 fener balığı (2 kg)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Fener küşleme Nasıl Yapılır

Fener balığının kuyruk kısmını atıp etini şerit halinde dört parçaya bölün. İnce kıyılmış sarımsak, kekik, pul biber, taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. 2 saat bekletin.

Balıkları şişlere takın ve ızgarada iki tarafını da pişirin ve salatayla servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.