ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ENGİNAR KALPLİ SOMON

Enginar kalpli somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginar kalpli somon tarifi için malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 600 gr enginar kalbi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Kuru kekik
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Enginar kalpli somon Nasıl Yapılır

Enginar kalplerini buharda haşlayın. Sarımsakları rendeleyip geniş bir kaba alın. Zeytinyağı, limon suyu, kuru kekik, taze kekik, tuz ve enginar kalplerini ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Somonları fırın kabına yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Somonları enginar kalpleri ile birlikte servis tabağına yerleştirin. Enginarların marine sosunu somonların üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.