ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIKLI SANDVİÇ

Balıklı Sandviç

Balıklı sandviç

Evde sağlıklı ve lezzetli bir sandviç hazırlamak isteyenler için Deniz Orhun’dan balıklı sandviç tarifi ile karşınızdayız. Tahin, enginar ve balık ile hazırlanan bu sandviç, davet sofraları için de uygundur. Balık olarak fileto veya konserve ürünler kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balıklı Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Sandviç ekmeği için (4-5 ADET)

  • 500 g un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 kaşığı sıvı yağ
  • 25 g yaş maya
  • 250 g su

İç malzeme için

  • 1 adet balık
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet enginar
  • 2 dal taze soğan (Küçük doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Balıklı Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Su ile mayayı karıştırın. Tüm malzemeleri ekleyerek yoğurduktan sonra 1 saat süreyle naylon torbada dinlendirin.
  • Sürenin sonunda küçük bezeler yapın ve sıcak mutfakta 1 saat, soğuk mutfakta 2 saat süreyle tekrar mayalanmaya bırakın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
  • İç malzeme için fileto ya da konserve balık kullanabilirsiniz. Eğer fileto balık kullanıyorsanız balığı buharda pişirin.
  • Daha sonra tahin, enginar, tuz, karabiber ve sarımsakla birlikte mutfak robotundan geçirin ve bir kaseye aldıktan sonra taze soğanı ekleyin.
  • Ekmeğin üzerine önce zeytinyağı ve karabiberi serpin, balık içini ekleyin. Marul, turşu, kesilmiş kapya gibi eklemek istediğiniz başka ürünler varsa ilave ettikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!