ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ TATLI EKŞİ SOSLU ÇITIR TAVUK

Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk

Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk

Biraz tatlı biraz ekşi sosla yemelere doyamayacağınız çıtır tavuk tarifi ile karşınızdayız. Kalça piliç ile hazırlanan bu yemeği, crispy red sos, soya sosu ve oyster sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g kemiksiz kalça piliç (Yıkanmış ve dilimlenmiş)
  • 90 ml crispy red chicken sos
  • 1 adet yeşil soğan
  • Susam
  • 20 g kapya biber

Üzeri için

  • 3 parça acı kurutulmuş biber
  • Susam

Sos için

  • 1 g sarımsak
  • 2 ml soya sosu
  • 2 g oyster sos
  • 1 ml susam yağı
  • 3 g pul biber
  • 40 g şeker
  • 12 g domates salçası
  • 10 ml sushi pirinç sirkesi

Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu soya sosu ve pul biber ile birlikte bir kaba alarak en az 30 dakika süreyle marine edin.
  • Yağı tavada kızdırdıktan sonra içine tavuk parçalarını ekleyerek kızartın.
  • Ayrı bir tavada tüm sos malzemesini iyice koyulaşana dek pişirin.
  • Biberleri ayrı bir tavada soteleyin ve içine kızarmış tavuk parçalarını ekleyerek 5 dakika daha soteleyin ve ardından hazırladığınız sosu da ilave ederek karıştırın.
  • Son olarak üzerine susam ekleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!