Nabeyaki Udon

Nabeyaki Udon
30 Ağustos 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nabeyaki Udon için

Malzemeler

  • 3-4 ıspanak yaprağı
  • Yarım pırasa
  • Yarım havuç
  • 2-3 shitake mantarı
  • 1 yaprak Çin lahanası
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 190 gr udon (noodle veya erişte)
  • 2 su bardağı balık suyu
  • 1 yumurta
Nabeyaki Udon

Nasıl Yapılır

  1. Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin.
  2. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
  3. Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın.
  4. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo