Nabeyaki Udon

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Nabeyaki Udon Tarifi İçin malzemeler
- 3-4 ıspanak yaprağı
- Yarım pırasa
- Yarım havuç
- 2-3 shitake mantarı
- 1 yaprak Çin lahanası
- 2 çorba kaşığı soya yağı
- 190 gr udon (noodle veya erişte)
- 2 su bardağı balık suyu
- 1 yumurta
Nabeyaki Udon Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin.
- Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
- Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın.
- Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?