ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI UZAKDOĞU YEMEKLERİ NABEYAKİ UDON

NABEYAKİ UDON

1 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nabeyaki udon tarifi için malzemeler
  • 3-4 ıspanak yaprağıYarım pırasaYarım havuç2-3 shitake mantarı1 yaprak Çin lahanası2 çorba kaşığı soya yağı190 gr udon (noodle veya erişte)2 su bardağı balık suyu1 yumurta
Nabeyaki udon hazırlanışı

Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.

Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!