ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ NABEYAKİ UDON

Nabeyaki Udon

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nabeyaki Udon Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 ıspanak yaprağı
  • Yarım pırasa
  • Yarım havuç
  • 2-3 shitake mantarı
  • 1 yaprak Çin lahanası
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 190 gr udon (noodle veya erişte)
  • 2 su bardağı balık suyu
  • 1 yumurta

Nabeyaki Udon Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin.
  • Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
  • Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın.
  • Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.