Manju

Manju
09 Mayıs 2024

Geleneksel bir Japon şekerlemesi olan manju, un, pirinç tozu, karabuğday gibi malzemelerle hazırlanır. Tatlı kırmızı fasulye veya kestane reçeli gibi farklı dolgular içerebilir. Önce buharda pişirilen, ardından kızartma usulüyle pişen manju Japonya'da sokak lezzeti olarak sunulur. Farklı çeşitleri olsa da, en sevilen çeşidi kırmızı fasulyeli versiyonudur. Malzemeler hazırsa, manju tarifi için detaylara geçebiliriz.

Matcha muffin tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Manju Kaç Kalori?

1 porsiyon manju 168 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Manju için

Malzemeler

  • 129 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 40 gr toz şeker
  • 60 ml su
  • 250 gr haşlanmış kırmızı fasulye
  • Kızartma yağı
Manju

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir kaba su ve şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Diğer bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın.
  3. Unu şekerli suyun içerisine eleyerek ilave edin, spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
  4. Hamuru çok fazla karıştırmadan karışıma yedirin.
  5. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  6. Haşlanmış kırmızı fasulyeyi püre olacak şekilde blender'dan çekin.
  7. Dolaptan çıkardığınız hamuru 2 porsiyona bölün diğer hamurun kurumaması için tekrar streçleyin.
  8. Hamurun yapışmasını önlemek için elinize bol miktarda un dökün ve hamuru uzun bir oval şeklinde uzatın ve 5 eşit parçaya bölün.
  9. Bir parça hamur alıp avuç içinizle bastırarak düzleyini, hamur çok yapışkan olduğu için ellerinizi unlayın.
  10. Hamurun ortasına kırmızı fasulye ezmesi ilave edin ve hamuru merkeze doğru yuvarlak olacak şeklide sıkıştırın.
  11. Hamurun kalınlığı altı ince, üstü daha kalın olmalıdır.
  12. Manju hamurunu buharda pişireceğiniz için altı delikli bir plakanın üzerine yağlı kağıt serip hamurları üzerine alın.
  13. Bir tencerede su kaynatın ve delikli plakayı kaynayan suyun üzerine yerleştirip kapağını kapatın.
  14. Manju hamurlarınızı buharda 10 dakika pişirin.
  15. Buharda kabaran ve nemlenen hamurları ısınmış olan derin yağda alt üst ederek kızartın.
  16. Üzeri çıtır çıtır ve iyice kızaran manju’yu tel süzgeçle çıkarın ve yağını süzün. Manju servise hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
Servis Önerisi

Manju tatlısını yeşil çay ile keyifle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Unun elenmesi hamurun eşit şekilde karıştırılmasına yardımcı olur.
  • Hamurun altının ince üstünün kalın olması sebebi manjunun pişmesine ve eşit şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır.
  • Buharlı pişiriciniz yoksa tavanın ortasına küçük yüksek bir kase yerleştirin, üzerine bir tabak koyun ve içine sıcak su dökün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo