ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ DENİZ MAHSULLERİ ÇORBASI

Hindistan Cevizi Sütlü Deniz Mahsulleri Çorbası

Hindistan cevizi sütlü deniz mahsulleri çorbası

Uzak Doğu mutfağı tutkunlarına, lezzetli ve doyurucu hindistan cevizi sütlü deniz mahsulleri çorbasını öneriyoruz. Levrek, fener balığı ve mantar ile hazırlanan bu balık, yaz kış demeden afiyetle tüketilebilir.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Sütlü Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 125 ml Hindistan cevizi sütü
  • 40 g levrek
  • 40 g fener balığı
  • 1 çay kaşığı limon otu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı kırmızı köri ezmesi
  • 1 çay kaşığı acı biber ezmesi
  • 30 g mantar
  • 15 ml lime suyu
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 200 ml su

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı chili biber

Hindistan Cevizi Sütlü Deniz Mahsulleri Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Limon otu ve zencefili 3 dakika suda kaynattıktan sonra malzemeleri içinden alın.
  • Balık hariç tüm malzemeyi Hindistan cevizi sütünü de ekleyerek aynı tencereye alın ve 3 dakika daha kaynatın. Son aşamada içine balıkları ekleyin ve balıklar pişene kadar orta ateşte tutmaya devam edin.
  • Üzerini reyhan ve chili biber ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!