Ananas Ve Muz Kızartması

Ananas Ve Muz Kızartması
11 Ocak 2022

Tempura sosuyla lezzetlendirilen ananas ve muz kızartması, Uzak doğu mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Özellikle Tayland'da tüketilen bu lezzet, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Tayland usulü ananas ve muz kızartması tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ananas Ve Muz Kızartması için

Malzemeler

  • 160 g ananas (Konserve ve dilimlenmiş)
  • 800 g muz (Dilimlenmiş)
  • 40 g süzme bal
  • 200 g vanilyalı dondurma
  • 20 g file Antep fıstığı
  • 80 g tempura sos

Tempura sos için

  • 70 g un (Çok amaçlı herhangi bir un)
  • 50 g nişasta
  • 1 şişe soda (Buzdolabında bekletilmiş)
  • 1 adet yumurta veya Japon mayonezi
  • 2 g tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • Susam (Kavrulmuş)
Ananas Ve Muz Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Tempura sos için soda hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve soğuk soda ile homojen olana kadar köpürtmeden karıştırın ve soğuması için 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  2. Muz ve ananas dilimlerini tempura sosuna batırarak derin yağda kızartın.
  3. Kızarttığınız dilimleri servis tabağına alın. Üzerini süzme bal, Antep fıstığı ve kavrulmuş susam ile süsleyerek dondurma eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo