ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ ANANAS VE MUZ KIZARTMASI

Ananas Ve Muz Kızartması

Ananas muz kızartma

Tempura sosuyla lezzetlendirilen ananas ve muz kızartması, Uzak doğu mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Özellikle Tayland'da tüketilen bu lezzet, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Tayland usulü ananas ve muz kızartması tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ananas Ve Muz Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 160 g ananas (Konserve ve dilimlenmiş)
  • 800 g muz (Dilimlenmiş)
  • 40 g süzme bal
  • 200 g vanilyalı dondurma
  • 20 g file Antep fıstığı
  • 80 g tempura sos

Tempura sos için

  • 70 g un (Çok amaçlı herhangi bir un)
  • 50 g nişasta
  • 1 şişe soda (Buzdolabında bekletilmiş)
  • 1 adet yumurta veya Japon mayonezi
  • 2 g tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • Susam (Kavrulmuş)

Ananas Ve Muz Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Tempura sos için soda hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve soğuk soda ile homojen olana kadar köpürtmeden karıştırın ve soğuması için 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  • Muz ve ananas dilimlerini tempura sosuna batırarak derin yağda kızartın.
  • Kızarttığınız dilimleri servis tabağına alın. Üzerini süzme bal, Antep fıstığı ve kavrulmuş susam ile süsleyerek dondurma eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!