ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ YENGEÇ SALATASI (SAFARAT MUTFAĞI)

Yengeç salatası (safarat mutfağı)

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yengeç salatası (safarat mutfağı) tarifi için malzemeler

  • 100 gr dondurulmuş yengeç eti Yarım demet roka Yarım demet maydanoz 1 göbek salata 1 turp 1 salçalık kırmızı biber 1 salatalık 5 kornişon turşu 1 limon 4 kiraz domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sirke
  • hardal
  • tozşeker

Yengeç salatası (safarat mutfağı) Nasıl Yapılır

Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.
Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle tabağın kenarlarını süsleyin.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.