ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TORTELLİNİ İN BRODO

Tortellini İn Brodo

Tortellini İn Brodo

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan tortellini in brodo, yılbaşı gibi özel günlerde sunulmasıyla bilinir. Dünya mutfaklarında önemli bir yere sahip olan tortellini, iç harçla doldurulduktan sonra et suyunda haşlanır. Böylece aromatik bir tat elde edilir. Hazırlanan tortelliniler brodonon içerisine atıldığında maksimum 2 dakika haşlanmalıdır. İsteğe göre hazır tortellini de kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, tortellini in brodo tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Roberto Şef'in tortellini makarna tarifine göz atabilir, kremalı mantarlı tortellini tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tortellini İn Brodo Tarifi İçin malzemeler

Tortellini için:

  • 1 su bardağı elenmiş un (200 gram)
  • 6 adet yumurta
  • 200 gram semolina

Dolgusu için:

  • 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 100 gram dana fileto
  • 100 gram çiğ jambon
  • 1 adet yumurta
  • Küçük hindistan cevizi
  • Biber
  • Tuz
  • 20 gram tereyağı

Beef comsomme:

  • 1 litre kemik suyu
  • 200 gram yağsız dana kıyma
  • 40 gram havuç
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 40 gram kereviz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet baharat kesesi

Tortellini İn Brodo Nasıl Yapılır?

  • Makarna hamuru için; Bir karıştırma kabına un ve semolinayı ekleyerek ortasını çukur şeklinde açın.
  • Ortadaki havuza yumurtaları kırın. Malzemeleri birbirinde yedirerek yoğurun.
  • Sert bir hamur elde ettiğinizde üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra hamuru 2 parçaya bölün.
  • oklava hamuru veya makarna makinesi yardımıyla hamuru incelterek açın.
  • Açtığınız hamurdan 3x3 cm olacak şekilde kareler kesin.
  • İç dolgusu için; Et ve sebzeleri ufak ufak doğrayın. Ardından hem etleri, hem de sebzeleri zeytinyağı ile soteleyin.
  • Ardından toz biber ve tuz ekleyerek soğumaya bırakın. Jambonları da ufak ufak doğrayın.
  • Ardından jambonları soğumaya bıraktığınız karışıma ekleyin.
  • Üzerine parmesan ve yumurta ekleyerek robottan geçirin. Daha sonra muskat rendesi ve biberle tatlandırın.
  • Hazırladığınız iç dolguyu tortellini makarnaların içerisine küçük parçalar halinde yerleştirin.
  • Küçük kare hamurları önce üçgen, sonra kenarları parmağınızı saracak şekilde kıvırın.
  • Hamurun uç kısmını birleştirerek birbirlerine bağlayın.
  • Comsomme için; İlk olarak yumurtayı kabarana kadar çırpın.
  • Sebzeleri mirepoix kestikten sonra yumurtaya ekleyin. Kıymayı da bu karışıma ilave edin.
  • Tahta kaşıkla hepsini karıştırın. Soğuk suyu tencereye alarak ısıtın.
  • Suyun içerisine hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyin ve buhar çıkana kadar yüksek ateşte pişirin.
  • Pişirme esnasında mutlaka karıştırın. Kaynamaya yaklaşınca altını kısarak 1 saat pişmeye bırakın.
  • Bir süzgeç yada tülbent kullanarak süzün. Hazırladığınız comsomme et suyunun içerisine tortellini dolgularını ekleyerek 2-3 dakika haşlayın.
  • Ardından süzerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!