ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI HİNT YEMEKLERİ KABULİ CHANA (HİNDİSTAN)

KABULİ CHANA (HİNDİSTAN)

Kabuli chana (HİNDİSTAN)
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabuli chana (HİNDİSTAN) tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet karanfil
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 parça zencefil kökü (İnce doğranmış)
  • 2 yeşil biber (Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 3-4 adet kiraz domates (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı)
  • 3 dal taze kişniş (İnce kıyılmış)
Kabuli chana (HİNDİSTAN) Nasıl Yapılır

  • Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
  • Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.