ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER NASİ GORENG (ENDONEZYA USULÜ PİRİNÇ)

Nasi goreng (Endonezya usulü pirinç)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nasi goreng (Endonezya usulü pirinç) tarifi için malzemeler

  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 200 gr haşlanmış esmer pirinç
  • 50 gr taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasi goreng (Endonezya usulü pirinç) Nasıl Yapılır

Kırmızıbiberleri ve taze soğanları ince doğrayın. Fasulyeleri verev kesin. Zeytinyağını tavaya alıp biber, soğan, rendelenmiş sarımsak ve zencefili soteleyin. Pirinç ve fasulyeleri ekleyerek 2 dakika pişirin. Soya sosunu ekleyip karıştırın. wmurtaları sarıları bozulmayacak şekilde kırarak pişirin. Pirinçli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtaları üzerine yerleştirin. Taze çekilimiş karabiber serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:34:50

bence çooooooooooooooook güzel birsite

Misafir12.10.2016 17:34:52

bu site gerçekte muhteşem olaylar yaratıcak heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey be

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.