Nasi Goreng (Endonezya Pilavı)

Nasi Goreng (Endonezya Pilavı)
12 Ağustos 2021

Endonezya'nın sokak lezzetlerinden biri olan nasi goreng, soya soslu ve yumurtalı bir pilav çeşididir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nasi Goreng (Endonezya Pilavı) için

Malzemeler

  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 200 gr haşlanmış esmer pirinç
  • 50 gr taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasi Goreng (Endonezya Pilavı)

Nasıl Yapılır

  1. Kırmızı biberleri ve taze soğanları ince doğrayın. Fasulyeleri verev kesin.
  2. Zeytinyağını tavaya alıp biber, soğan, rendelenmiş sarımsak ve zencefili soteleyin.
  3. Pirinç ve fasulyeleri ekleyerek 2 dakika pişirin. Soya sosunu ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde kırarak pişirin. Pirinçli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtaları üzerine yerleştirin.
  5. Taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo