ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER NASİ GORENG (ENDONEZYA USULÜ PİRİNÇ)

Nasi Goreng (Endonezya Usulü Pirinç)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nasi Goreng (Endonezya Usulü Pirinç) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 200 gr haşlanmış esmer pirinç
  • 50 gr taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasi Goreng (Endonezya Usulü Pirinç) Nasıl Yapılır?

Kırmızıbiberleri ve taze soğanları ince doğrayın. Fasulyeleri verev kesin. Zeytinyağını tavaya alıp biber, soğan, rendelenmiş sarımsak ve zencefili soteleyin. Pirinç ve fasulyeleri ekleyerek 2 dakika pişirin. Soya sosunu ekleyip karıştırın. wmurtaları sarıları bozulmayacak şekilde kırarak pişirin. Pirinçli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtaları üzerine yerleştirin. Taze çekilimiş karabiber serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

bence çooooooooooooooook güzel birsite

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

bu site gerçekte muhteşem olaylar yaratıcak heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey be


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!