ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU İRMİK ÇORBASI

Yoğurtlu İrmik Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kemikli et
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 6 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
  • Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
  • Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin. 
  • Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
  • Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!