Yoğurtlu Barbunya

Yoğurtlu Barbunya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Barbunya için

Malzemeler

  • 500 gr taze barbunya
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Kara biber
Yoğurtlu Barbunya

Nasıl Yapılır

*Barbunyanın kabuklarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.

*Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo