Yoğurtlu Barbunya

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Yoğurtlu Barbunya Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr taze barbunya
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
- Kara biber
Yoğurtlu Barbunya Nasıl Yapılır?
*Barbunyanın kabuklarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.
*Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.
*Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR