ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU BARBUNYA

Yoğurtlu barbunya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu barbunya tarifi için malzemeler

  • 500 gr taze barbunya
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Kara biber

Yoğurtlu barbunya Nasıl Yapılır

*Barbunyanın kabuklarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.

*Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.