Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç

Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç için

Malzemeler

  • 800 gr yağsız kuzu kuşbaşı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 5 kırmızı soğan
  • 1.5 su bardağı kavrulmuş badem
  • 3 çorba kaşığı Karya susam
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 2 kabuk tarçın
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küçük kutu süt kreması
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 3 su bardağı su
Baharatlı Ve Susamlı Kuzu Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Etleri güvece alın, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip kavurun. Soğanları temizleyip ikiye kesin.
  2. Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın.
  3. Kavrulmakta olan ete 2 çorba kaşığı sıvıyağ daha ekleyin. Nar gibi kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin.
  4. Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  5. Kalan 2 soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin. Süt kremasını iyice çırpıp üzerine gezdirin.
  6. Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik kuzu güveç tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo