ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER ANTEP YOĞURTLUSU

Antep yoğurtlusu

Antep yoğurtlusu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep yoğurtlusu tarifi için malzemeler

  • 3 diş sarımsak (Kabuğu soyulmuş)
  • 300 g süzme yoğurt
  • 300 g kıyma (Az yağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet tırnak pidesi
  • 2 çay kaşığı pul bibe
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz, karabiber
  • 4 adet közlenmiş kapya biber (Tercihen küçük boy)
  • 4 adet közlenmiş sivri biber

Antep yoğurtlusu Nasıl Yapılır

  • Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Bunun için sarımsakları havanda ezip süzme yoğurtla birlikte karıştırın.
  • Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
  • Servis tabaklarına yarımşar tırnak pidesini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine de kıymalı karışımı serpin. Kenarlarına közlenmiş biberlerden yerleştirin. Kıymanın üzerine de ince kıyılmış maydanoz serpin. Bekletmeden hemen servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.