Antep Yoğurtlusu

Antep Yoğurtlusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Antep Yoğurtlusu için

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak (Kabuğu soyulmuş)
  • 300 g süzme yoğurt
  • 300 g kıyma (Az yağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet tırnak pidesi
  • 2 çay kaşığı pul bibe
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz, karabiber
  • 4 adet közlenmiş kapya biber (Tercihen küçük boy)
  • 4 adet közlenmiş sivri biber
Antep Yoğurtlusu

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Bunun için sarımsakları havanda ezip süzme yoğurtla birlikte karıştırın.
  2. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayın.
  3. Kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
  4. Servis tabaklarına yarımşar tırnak pidesini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine de kıymalı karışımı serpin. Kenarlarına közlenmiş biberlerden yerleştirin. Kıymanın üzerine de ince kıyılmış maydanoz serpin. Bekletmeden hemen servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo