ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI VE BEYAZPEYNİRLİ MARUL SALATASI

Patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası tarifi için malzemeler

  • 2 patlıcan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 büyük marul yaprağı 4 küçük marul yaprağı 1 taze soğanın yeşil kısımları 250 gr beyazpeynir 1 demet fesleğen 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Birkaç tane kırmızıbiber Tuz

Patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.

Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin. Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. 

Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyazpeyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.